Wij zijn Volkstone

Wij zijn Volkstone, een americana band uit Amersfoort. We spelen eigen muziek, Nederlands- en Engelstalig, over water zoal gebeurt in het leven. Voornamelijk de liefde en haar bijwerkingen worden vaak bezongen. Ook andere levenskwesties komen voorbij, zoals het hiernamaals en vakantiebestemmingen.

De band:

Maarten Plug – Nijenhuis

Banjo  |  Mandoline  |  Dobro  |  Gitaar  |  Zang

Geboren in een dorpje in de bergen van Canada (echt waar!) en na vele omzwervingen in Amersfoort terecht gekomen, waar hij inmiddels al 16 jaar niet weg te krijgen is. Tussen alle onrust en avontuur van de migraties door is de muziek voor Maarten altijd een constante factor geweest, een rustpunt. Met een gitaar op schoot voelt Maarten zich thuis, waar ter wereld hij ook is.

In het dagelijks leven is Maarten muziektherapeut, maar bij Volkstone speelt hij gitaar, banjo, dobro en mandoline. Ook is hij één van de meesterbreinen achter een groot deel van onze nummers, waaronder de titelsong van ons eerste album.

Márchien Plug – Nijenhuis

Contrabas  |  Gitaar  |  Zang

Geboren en getogen in het prachtige Groningen, toen het nog niet stond te schudden op zijn grondvesten. Al vanaf haar 14e speelde Márchien op straat. Gitaar, mondharmonica, tamboerijn en zang en dat allemaal in haar eentje! Voornamelijk muziek uit de jaren 60 en 70. Gedurende haar verdere levensloop heeft ze vele muzikale projecten gehad en in verscheidene bands gespeeld en gezongen.
De muziek is voor Márchien meer dan alleen maar plezier, er zit iets in wat je niet met woorden kunt overbrengen. “Muziek is een prachtige manier om contact te maken en te verbinden zonder woorden te hoeven gebruiken. Het maakt niet uit welke leeftijd, achtergrond of welk ontwikkelingsniveau je hebt muziek kan bij bijna iedereen een ingang zijn.” Márchien werkt dan ook al vanaf 2005 als Muziektherapeut in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

“Wie is nou Marchien?” Nou, dat is niet zo moeilijk. Een regenboog verbleekt bij de kleurrijke verschijning van deze dame.

Marlieske Doorn

Viool  |  Mandoline  |  Zang

Geboren en getogen in Utrecht, maar door de liefde naar Amersfoort gekomen en er inmiddels behoorlijk thuis.

Na een fanatieke start als blokfluitende kleuter is Marlieske overgestapt naar viool. Jaren klassieke les bleken niet haar ding, maar toen het improviseren zijn intrede deed was de viool officieel niet meer weg te denken uit haar leven. Zelf omschrijft Marlieske haar viool-stijl als “alles wat niet klassiek is, is een leuke uitdaging voor mij”
Bij Volkstone speelt Marlieske viool en af en toe mandoline, en houdt ze zich bezig met alle regelzaken. Misschien dan maar bandmanager worden 😉

Ontspannen akoestisch avondje? Boek ons hier.


X